Altın Fiyatı Ne Olacak?

Yoyodex Haber
2 min readDec 27, 2023

--

Altın Fiyatının 2024 Boyunca 2000 Doların Üzerinde Kalacağı Tahmin Ediliyor. Analistler Görüşlerini Paylaştı.

Son haftalarda artan volatiliteye rağmen ons altın fiyatının 2024 yılı boyunca 2000 doların üzerinde kalacağı tahmin ediliyor. Gerçekten de ekonomistler, jeopolitik ve ekonomik koşulların altının yükselişinin sürmesinde itici faktörler olduğuna işaret ediyor. Bununla beraber, gelecek yıl için planlanan faiz indirimleri altın fiyatını 2000 dolar seviyesinin üzerinde tutabilir. Bu ayın başlarında altın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Spesifik olarak varlık Aralık ortasında 2150 dolar fiyatını aştı. O zamandan bu yana fiyat düzeltme yaşadı. Bu nedenle gerilemiş olsa da varlığın gelecek yıl hala oldukça değerli olması bekleniyor.

Altın, Gelecek Yıla Kadar 2000 Doların Üzerinde Kalması Gerekiyor.

Bu yıl bir dizi yatırım seçeneğinin daha büyük bir yükselişe geçti. Spot Bitcoin ETF’nin onaya yaklaşmasıyla dijital varlık sektörü değer kazandı. Üstelik ABD’nin ekonomik durumu gelişmeye devam ettikçe altının değeri yeni boyutlara ulaştı. Tahminlerin bir parçası olarak altın fiyatının 2024 yılı boyunca 2000 doların üzerinde kalacağı tahmin ediliyor. Özellikle ekonomistler, Zawya raporuna göre altının geleceğinin hem “umut verici hem de istikrarsız” olduğunu belirtirken tahminlerde bulundu. Piyasa Analisti Rania Gule, 2000 dolar seviyesinin kısa vadede güvenli liman olduğunu belirtti.

“Altın için uzun vadeli yükseliş görünümümün, özellikle Fed faiz oranlarını düşürmeye başladığında, çeşitli etkenlere bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak ekonomik, politik ve jeopolitik risklerin 2024’te yüksek kalmasını ve altını güvenli liman olarak desteklemesini bekliyorum.”

Altın, tarih boyunca uzun süredir güvenli bir varlık olarak görülmüştür. Bu nedenle yıl boyunca özellikle yüksek bir artış kaydetti. Faiz indirimlerinin ufukta görünmesiyle birlikte bazı riskler olumlu performansını sürdürecek. Şu anda onsaltın, 2000 dolar eşiğinin üzerinde kalarak 2060 dolar seviyesinde işlem görüyor.

--

--