​​Gala Fiyatındaki %100 Artışın Ardından Gözler GamiFi Sektörüne Çevrildi

Yoyodex Haber
2 min readMar 12, 2024

--

GameFi sektöründeki güçlü yükselişin ortasında, Gala Games’in yerel kripto para birimi GALA, son iki günde şaşırtıcı bir şekilde %100 arttı.

Yazının yazıldığı sırada GALA fiyatı 2,072 milyar doların üzerinde piyasa değeriyle 0,07062 dolardan işlem görüyor. Token, bir haftadan kısa bir süre içinde piyasa değerine 1 milyar dolardan fazla değer kattı.

GALA Fiyat Yükselişi Devam Edecek mi?

GALA, son zamanlardaki fiyat hareketi ve güçlü yükseliş ivmesine işaret eden teknik göstergelerle ilk 100 kripto para birimi arasında öne çıkan performans gösterenlerden biri olarak ortaya çıkıyor. Bu yükseliş momentumu henüz başlangıç aşamasında gibi görünmekte. Bu da göreceli güç endeksi (RSI) gibi göstergelerin aşırı alım koşullarını göstermesine rağmen GALA’nın yükseliş eğilimini bir süre daha sürdürebileceğini gösteriyor.

GALA’nın mevcut durumuyla ilgili özellikle dikkate değer olan şey, Kasım 2021'de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,8248 $’ın (ATH) %90'lık şaşırtıcı bir oranla önemli ölçüde altında kalmasıdır. Bu önemli boşluk, hem kısa hem de uzun vadede daha fazla yukarı yönlü hareket için yeterli alan olduğunu gösteriyor.Üstelik GALA yakın zamanda, 30 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük ortalamanın üzerine çıkmasıyla, yükseliş eğiliminin tersine döndüğüne işaret eden bir altın haç yaşadı. Sadece birkaç hafta önce gözlemlenen bu yükseliş sinyali, potansiyel olarak önümüzdeki haftalarda ve muhtemelen sonrasında da sürdürülebilir büyümeyi teşvik edebilir.

Gala Games, özellikle önceki ayın sonunda GalaSwap DEX’in piyasaya sürülmesiyle son haftalarda önemli ilerlemeler kaydetti. Ek olarak, geçen hafta tanıtılan çeşitli geliştirmeler de bu özelliğin giderek daha fazla benimsenmesine önemli ölçüde katkıda bulundu. GalaSwap DEX’in kullanıma sunulması Gala’nın kullanımında kayda değer bir artışa yol açtı. Zaten merkezi olmayan bir oyun ve medya merkezi olarak bilinen platform, bu lansmanın ardından faaliyetlerde önemli bir artış yaşadı.

GameFi Sektörü Rallisi

GameFi sektörü etkileyici bir büyüme göstererek, yüzdesel kazanç açısından daha geniş kripto para piyasasını geride bıraktı.

CoinGecko’ya göre web3 oyun tokenlarının toplam değeri şu anda 32,7 milyar dolar seviyesinde bulunmakta. Özellikle FLOKI gibi GameFi tokenlarının değerinde %3'lük kayda değer bir artış oldu. Son 24 saatte %21'lik bir artış yaşayan FLOKI, Floki ekosistemi içinde birincil yardımcı token olarak hizmet ederek işlemleri, ödülleri ve yönetişim işlevlerini kolaylaştırarak sahiplerine karar alma süreçlerine katılma yetkisi veriyor.

Son 30 günde daha geniş bir bakış açısıyla bakıldığında, GameFi sektörü önemli bir büyüme kaydetti: Gala %200 arttı, The Sandbox’s Sand tokeni %65 arttı ve Axie Infinity’nin AXS’si %65 artış yaşadı.

--

--