Matrixport: Bitcoin 2024 Şubat Ayına Kadar 50.000 Dolara Ulaşacak!

Yoyodex Haber
2 min readDec 22, 2023

--

Matrixport, Bitcoin Spot ETF Onayları Gerçekleşirse BTC Fiyatının Şubat Ayına Kadar 50.000 Dolara Ulaşacağını Tahmin Ediyor.

Matrixport, Bitcoin’in iki aydan kısa bir süre içinde 50.000 doların üzerine çıkmasını bekliyor. Çinli kripto para gazetecisi ve blog yazarı Colin Wu, eski Bitmain CEO’su Jihan Wu tarafından kurulan kripto para şirketi Matrixport tarafından yayınlanan yakın tarihli bir raporu paylaştı. Matrixport, Bitmain’den ayrıldıktan sonra 2019 yılında Jihan Wu tarafından kuruldu. Raporda, şirket analistlerinin neden Bitcoin’in Ocak ayı sonuna kadar 50.000 doların üzerine çıkmasını beklediğine dair ipuçları var. Matrixport, Ocak ayında ETF’lerin onaylanması durumunda BTC’nin muhtemelen 50.000 doların üzerine çıkaracağına inanıyor.

“Spot Bitcoin ETF onayları, BTC fiyatını 50.000 doların üzerine çıkarmalı.”

Rapora göre Matrixport, SEC’in Ocak ayında Bitcoin spot ETF başvurularını onaylayacağını öngörüyor. Ayrıca, Bitcoin fiyatının Ocak ayı sonuna kadar 50.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasını sağlayacak ana etkenin bu olacağını belirtti. Raporda, çok sayıda yatırımcının BTC madenciliği veya ilgili hisse senetlerinden vekil olarak hisse satın alması nedeniyle büyük fiyat artışının beklendiği vurgulandı.

Matrixport: Bitcoin 2024 Şubat Ayına Kadar 50.000 Dolara Ulaşacak!

Matrixport ekibi, Bitcoin spot ETF’lerinin merakla beklenen lansmanını, Aralık 2017’de CME Group ve ardından CBOE tarafından Bitcoin vadeli işlemlerinin lansmanına benzetti. O zamanlar BTC fiyatı da önemli ölçüde artarak ilk kez 20.000 dolara ulaşmıştı. CME’nin yaklaşmakta olan BTC vadeli işlemlerinin yayınlanacağını doğruladığı ve kurumsal yatırımcıların bunları halihazırda ticarete alabildiği andan itibaren, Bitcoin yedi hafta içinde kabaca %196 artmıştı.

Bitcoin Noel Baba rallisi

Matrixport raporu, Bitcoin için yaklaşık 8 Aralık’tan potansiyel olarak ay ve yılın sonuna kadar bir konsolidasyon dönemi öngörüyor. Ayrıca BTC’nin Şubat ayına doğru daha fazla yükseliş yaşamasını bekliyorlar. Bunun yanı sıra rapor, kripto topluluğuna Bitcoin’in tarihsel olarak 24 ve 31 Aralık arasında her zaman yaklaşık %3 oranında arttığını hatırlatıyor. Buna genellikle “Noel Baba rallisi” denir. Hatta 2011, 2013 ve 2020 yıllarında BTC bu dönemde %22 oranında artış gösterdi.

--

--