Son 24 Saat İçinde Milyon Dolarlık Bitcoin Short Pozisyon Tasfiye Oldu

Kripto borsalarında son 24 saat içinde yaklaşık 100 milyon dolarlık Bitcoin short pozisyonu tasfiye oldu.

Yoyodex Haber
2 min readDec 6, 2023

Coinglass verilerine göre, merkezi kripto borsalarında son 24 saat içinde yaklaşık 100 milyon dolarlık Bitcoin kısa pozisyonları tasfiye edildi. Bitcoin piyasasında geçtiğimiz gün artan bir volatilite gerçekleşti. BTC fiyatı 44.448 dolara kadar yükseliş yaşadı. Bu fiyat hareketi, 96 milyon doları short pozisyon olmak üzere yaklaşık 122 milyon dolarlık Bitcoin pozisyonunun silinmesine neden oldu. Verilere göre Aralık ayının ilk beş gününde şu ana kadar 260 milyon doların üzerinde BTC short tasfiyesi gerçekleşti.

Aralık ayında tüm kripto para piyasasında kısa vadeli tasfiyelerin miktarında önemli bir artış oldu. Ayın başından bu yana borsalarda 614 milyon dolarlık kısa tasfiye gerçekleşti. Bununla beraber işlem hacmi de geçtiğimiz ay artış gösterdi. Kasım ayında Bitcoin vadeli işlemlerinin işlem hacmi 888 milyar dolara ulaştı. Bitcoin vadeli işlem hacmi Aralık ayına güçlü bir başlangıç ​​yaptı. Şu anda ayın sadece altı gününde 213 milyar dolar seviyesinde duruyor. Bitcoin, yılın başından bu yana neredeyse %175 oranında değer kazandı. Son olarak belirtmek gerekirse basın zamanında BTC 44.055 dolardan işlem görmektedir.

Bitcoin İçin Yükseliş Eğilimi Devam Ediyor.

Ayrıca Bitfinex analistleri, Bitcoin’in değişkenliğini sürdürürken 2024 için yükseliş eğilimini sürdürdüğünü söylüyor. Analistler son ralliyi körükleyecek iki faktörün altını çizdi. Bunlar Nisan 2024’te yaklaşan Bitcoin yarılanması (halving) ve spot Bitcoin ETF’sinin potansiyel onayıdır. Bitfinex analistleri, bu yılki işlem aralığının alt noktasının 16.000 dolar civarında oluştuğu göz önüne alındığında, bu kolayca ulaşılabilir bir aralık olmalıdır dedi.

“Bazı piyasa katılımcıları 100.000 doları beklerken bazıları daha yüksek bir seviyeyi umut ediyor. Ayrıca Bitcoin fiyatının gelecek yılın sonuna kadar 60.000 ila 75.000 dolar arasına ulaşacağına inanıyoruz.”

--

--